Oblikovanje i upravljanje organizacijskom kulturom u sportskim organizacijama - Kralj, Ana, sociologinja (Array, 2010)
Svrha ovog rada je naglasiti značaj organizacijske kulture - zajedničkih vrijednosti, stavova i normi koje nastaju interakcijom članova organizacije - kako bi se osigurali što kvalitetniji međuljudski odnosi, a time i uspješnost sportske organizacije. Jake organizacijske kulture činitelj su uspješnosti i učinkovitosti jer upućuju članove na prihvatljivo i očekivano ponašanje. Na taj se način, između ostalog, povećava zadovoljstvo i predanost članova organizacije. Oblikovanje i upravljanje organizacijskom kulturom prikazano je na primjeru padobranskog kluba osnovanog prije nepune četiri godine koji je među svojim članovima i padobrancima u okruženju razvio prepoznatljivu organizacijsku kulturu