Poduzetništvo u sportu - Tkalčec, Stevo (Array, 2010)
Postojanje kvalitetne sportske infrastrukture dovode do uvjeta za zadovoljavanje njihovih potreba u sportu. Međutim, trenutna situaciju u našem društvu (kriza, recesija, porast broja nezaposlenih, pad životnog standarda, niska primanja stanovništva i tako dalje) uvelike utječe na procjenu broja potencijalnih korisnika kao jednog od bitnih elemenata za donošenje konačnih odluka o isplativosti ulaganja. Budući da država u cjelini ne čini dovoljno napora u stimuliranju poduzetnika, kao niti u stimuliranju najširih slojeva društva na njihovo korištenje, bez obzira na ukupne efekte koje takve aktivnosti imaju na stanovništvo i zemlju u cjelini, odluke poduzetnika o ulaganjima u sportske veoma su rijetke