Učenje na daljinu u sportu - Trstenjak, Bruno (Array, 2010)
Napretkom informatičkih tehnologija u svijetu pojavio se i pojam e-learninga te učenja na daljinu. Internet i nove tehnologije primorale su ljude da prihvate suvremen pristup edukaciji u svim područjima, pa tako i u sportu. Razvojem sporta i sportskog menadžmenta razvile su se i nove metode obrazovanja. Sportski savezi osmislili su i strateške programe razvoja obrazovnih sadržaja i metoda za postizanje visoke razine kvalitete kadrova u svim dijelovima sporta. Različite tehnike učenja na daljinu otvorile su mogućnost pojave virtualnih knjižnica i virtualnih kampusa u kojima se korisnici mogu samostalno educirati i nadograđivati već usvojena znanja