Upravljanje ljudskim potencijalima u zdravstveno-turističkim centrima Republike Hrvatske - Birkić, Draženka (Array, 2010)
Zdravstvenim turizmom u Republici Hrvatskoj bave se lječilišta i specijalne bolnice koje osim osnovne djelatnosti, medicinske rehabilitacije, razvijaju i zdravstveni turizam. Zdravstveni turizam danas se susreće sa čitavim nizom izazova, a jedan je uvijek aktualno povećanje prihoda. Zdravstveno turistička poduzeća na bazi svoje prepoznatljivosti, visoke produktivnosti, visoke kvalitete proizvoda, usluga i inovacija stvarat će konkurentsku prednost na svjetskom tržištu. U centru pozornosti zdravstvenog turizma nalazi se kupac proizvoda i usluga i zaposlenik koji te usluge pruža. U ovom radu pokazuje se struktura kadrova kao i uloga cjeloživotnog obrazovanja u stvaranju kvalitetnijeg kadra, motiviranijeg zaposlenika, ulaganja u unapređenja u razvoj zdravstvenog turizma