Njemački jezik u edukaciji studenata menadžmenta turizma i sporta - Mesarić-Peras, Mateja (Array, 2010)
Cilj rada je skrenuti pozornost na status koji strani jezici uživaju u društvu, te na položaj njemačkog jezika kao jezika struke na veleučilištima za studente menadžmenta, turizma i sporta. Iznesena su neka iskustva, ideje koje se javljaju u nastavi njemačkog jezika te prijedlozi za poboljšanje nastave. Prodiskutirani su i mogući problemi te njihovi uzroci. Spomenute su i metode za poboljšanje motivacije, podizanje razine interakcije između profesora i studenata kao i dodatni angažman profesora jezika