Pitanje o takozvanom "škrljevu" - Peričić, Božo (Zadar : pisac, 1893)
O endemičnom sifilisu u Dalmaciji, prozvanom po mjestu Škrljevo.
Puno ime autora: Božo Peričić.
Keywords: Endemijski sifilis -- Dalmacija -- Povijest -- 19.st.