Nahođaji bakrenog doba : iz Hrvatske i Slavonije i susjednih zemalja - Brunšmid, Josip ([Zagreb] : [s. n.], 1902)
Knjiga se bavi prethistorijskom arheologijom, otkrićima iz čovjekove prošlosti koji su bili bitni za čovjekov kulturni i ljudski napredak, oruđem bakrenog doba, te ostacima predmeta iz tog perioda uz detaljne opise i objašnjenja.
P. o.: Vjesnik Hrvatskoga arheološkoga društva ; n. s. sv. VI., 1902.
"Susjedne zemlje" jesu Kranjska, Istra, Dalmacija, Bosna, Hercegovina i Srbija.
Bibliografske bilješke uz tekst.
Keywords: Prapovijesne kulture -- Hrvatska, istočna -- Bakreno doba; Prapovijesne kulture -- Hrvatska, sjeverna -- Bakreno doba; Hrvatska -- Prapovijest