Slavenski jezik u liturgiji u Istri : odgovor kritičaru na jednu interpelaciju - Volarić, Fran (Naša sloga, 1892)
Komentar autora na odgovor jednog kritičara po pitanju interpelacije, vezano za temu uporabe slavenskog jezika u liturgiji te pitanje sv. Stolice, misala, enciklika, obreda i rimskih rituala hrvatskim jezikom.