Pola - Fesca, A. (Österreichischer Lloyd (Trst), 1850)
U prvom planu desno, oštre stijene i morska obala. U sredini brod s jedrima koji prevozi bačve. Lijevo od njega čovjek u čamcu s jednim veslom. U pozadini grad i amfiteatar lijevo od njega. Amfiteatar dominira čitavim prikazom