Varošanin Šibenički = Borghigiano di Sebenico = Vorstädter von Sebenico (Fratelli Battara, 1846)
U prvom planu muškarac u narodnoj nošnji s dugačkom lulom u ruci. Stoji u pejzažu, a u pozadini more, obala i grad na lijevoj strani prikaza