Scuola professionale di perfezionamento in Parenzo (s. n., 1886)
Sažetak plana obrazovanja Škole. Pritom se govori o osnovnom crtežu slobodnom rukom, geometrijskom crtežu i elementima geometrije, stručnom građevinskom crtežu, crtežu za mehaničko-tehničke struke, umjetničko-industrijskom crtežu, poslovnim pismima, stručnoj (industrijskoj) aritmetici, računovodstvu, konzultacijama. Sadrži i neke članke statuta za škole ovog tipa.