Eisenerz - Teubner, Benedikt Gotthelf (Hartleben’s Verlag, 1840)
Prikaz sela u planinskom pejzažu. U prvom planu lijevo ljudski likovi, desno drvena kuća. Iza, na lijevoj strani prikaza, crkva te masivni planinski lanac u pozadini.