Perception as a context for conceptual processing and language understanding - Domijan, Dražen (Array, 2010)
U istraživanju na jezik razumijevanja, kontekst je definirana u smislu riječi koje pomažu izgraditi značenje ciljne riječi ili prolaz teksta. Ovdje, tvrdi se da je definicija konteksta u razumijevanju jezika mora biti širi kako bi se uključiti percepciju kao bitnu sastavnicu značenja.Teorija percepcijskih sustava simbola služi kao okvir za razumijevanje uloge percepcije u rješavanju simbol uzemljenje problem za više razine spoznaje. Teorija tvrdi da simbolički misao dobiva svoj ​​smisao samo kroz reaktivacije perceptivnih iskustava objekata ili država u svijetu koja, iako se odnosi. Empirijski dokazi podržavaju teoriju također je pregledao.