Nur den nächsten Weg - Bogner, Anton (Adolf Bäuerle, 1838)
Ulična scena. Skupina likova na kiši, žuri ući u zgradu. U pozadini kočija i muški lik s zelenim kišobranom. Dolje desno cilindar u velikoj lokvi.