Nur den nächsten Weg - Bogner, Anton; Bäuerle, Adolf; Schoeller, Johann Christian ([Beč : Adolf Bäuerle, 1838)
Ulična scena. Skupina likova na kiši, žuri ući u zgradu. U pozadini kočija i muški lik s zelenim kišobranom. Dolje desno cilindar u velikoj lokvi.
Signatura otisnuta d.d. ispod prikaza : A. Bogner sc. ; l.d. ispod prikaza otisnuto : Schoeller. del. ; ispod prikaza otisnuto : Nur den nächsten Weg, meine Damen, der Strauss hat schon ausgefangen. ; iznad prikaza otisnuto : Wiener Scene. No. 19.
Iz Wiener Theaterzeitung (Beč, 1806-1860., urednik i izdavač Adolf Bäuerle); objavljeno 11.10.1838., br. 204., str. 924.; NSK 98.769
Literatura: Thieme/Becker, sv. 4., str. 219. ; Thieme/Becker, sv. 30., str. 216.
Nabavljeno 1921.
Keywords: Bakrorezi