Nekoliko rieči o uredbi "Hrvatskog kazalištnog družtva za Dalmaciju" (Promicateljni odbor hrvat. kazal. družtva za Dalmaciju, 1899)
Svrha je društva da podupire i unapređuje hrvatsku kazališnu umjetnost u Dalmaciji. U ovoj brošuri su pretiskana tri članka što su ih novine donijele u travnju i svibnju 1899. g. o ovom društvu.