Poslovnik Općinskog vijeća općine Split (Općinsko vijeće općine, 1927)
Poslovnik je prihvaćen jednoglasno na XI. redovitoj sjednici općinskog vijeća održanoj dne 30. septembra 1927. Oblasni odbor Splitske oblasti uzeo ga je na znanje riješenjem 2. Novembra 1927. Br. 4300/1927. U brošuri su definirana pravila i dužnosti općinskog vijeća.