Perrilvstris et generosvo dominvs dn. Georgivs Fridericvs comes ab Hohenloë .. (Wolfgang Kilian, 1641)
U pravokutnoj plohi nalazi se oval unutar kojeg je portret muškarca srednjih godina u blagom desnom četvrt profilu. Odjeven je u oklop iz kojeg proviruje visoki bijeli ovratnik, a preko prsiju mu je prebačena široka lenta. Kosa i brada su mu prosijedi