[Mucije Scevola pred Porsenom] - Schmutzer, Jakob Matthias (Jakob Matthias Schmutzer, 1776)
Prikaz skupine ljudi. U prvom planu lijevo lik na tlu sa zabodenim nožem u prsima. U drugom planu muški lik koji drži desnu ruku iznad plamena, okružen vojnicima. U pozadini vladar na tronu.