La Chaumiere - Wachsmuth, Jeremias ([S.n, 1750)
U prvom planu ženski i muški lik, dva konja i pas. Žena sjedi na tlu. U idućem planu, s lijeve strane, žena i dijete na stepeništu kuće. Desno čovjek na magarcu.