Omladino : i u izgradnji domovine budi na prvom mjestu! (Predsjedništvo ZAVNOH-a, 1945)
U prvom planu zid od cigle uz desni rub plakata prema sredini. Lijevo od prikazanog zida multiplicirani prikaz mladića koji grade zid.