Tumač (talijansko-hrvatski) : za činovnike - Šimonić, Antun (Matica dalmatinska, 1872)
Matica dalmatinska uredila je priručni talijansko-hrvatski rječnik kako bi pravnici, osim izraza na talijanskom jeziku, upoznali i izraze na hrvatskom jeziku.