Trački tragovi na Adriji - Patsch, Karl ([s. n.], 1906)
Kratka knjižica o ostacima Tračana na Jadranu. Tračani su naziv za oko 200 plemena Tračko-Ilirske grane Indoeuropljana nastanjenih negdje od 2000. godina prije Krista pa do godina iza Krista na području jugoistočne Europe, odnosno između Karpata, Egejskog mora, Crnog mora te Vardara i Morave. Središte im je bilo područje današnje Bugarske. Pod rimsku vlast došli su 46. godine.