Franciscus é Combitus de Nádasd - Schmittner, Leopold (s.n, 1758)
Portret Franje Nádasdyja. Muškarac prikazan do pasa, lica prikazanog frontalno, a tijela lagano okrenutog udesno. S baroknom perikom i dugim brkovima. Ispod desne ruke, u pozadini, prikaz bitke (bitka kod Kollina, 1758.; lit.: Bregovac Pisk ,"Portreti u Zbirci grafika HPM", Zagreb, 2008., str. 355.)