Gojitba krmnih bilina - Ožanić, Stanko (C. k. dalmatinsko namjesništvo, 1909)
Autor je objavljivanjem djela želio unaprijediti stočarstvo, konkretno unaprijediti uzgoj stočne hrane. Za stočnu krmu koriste se različite biljke koje su u djelu popraćene hrvatskim i latinskim nazivima i ilustracijama.