Povrtljarstvo : ukrašeno sa 213 sl - Ožanić, Stanko (C. kr. namjestničtvo dalmatinsko, 1902)
Najprije govori o važnosti povrtlarstva, uzgoju povrća (zeljanice, sočiva, lisnato povrće, korjenasto, lukovice, tikvasto povrće, mirodijsko povrće). U drugom dijelu iznosi bolesti i štetočine različitih vrsta povrća.