Direktivne cijene Ureda za ispitivanje cijena u Zadru : Prezzi direttivi dell'Ufficio pell'esame dei prezzi in Zara ([s. n.], 1917)
Ured za ispitivanje cijena u Zadru utvrđuje cijene. Tu su pravila prodajnih cijena kao i prekršaji kod pretjeranih cijena (u izvanrednim okolnostima). Mjere kažnjavanja trgovcima su: zapljena robe, gubitak obrta, oglašavanje osude, zakonske posljedice prijevare i stavljanje pod policijski nadzor.