Damiano di Ragusa : tragedia - Vidović, Marko Antun ([s. n.], 1862)
O dubrovačkom rektoru Damijanu, koji, zaslijepljen vlašću, nije htio napustiti položaj nakon dvije godine, kada je po zakonu morao. Što su Dubrovčani poduzeli da spase svoju slobodu. Samoubojstvo Damijana, koji više voli slobodu u smrti nego zarobljeništvo.