Dalmacija i njena narodna umjetnost : uzorci (šare) i starinske umjetničke tehnike, upotrebljavane negda u narodu i crkvi : čipke, vezovi, ćilimske tkanine, nakit, narodna nošnja i druge stvari, koje dalmatinci nose i izradjuju - Bruck-Auffenberg, Natalie (A. Scroll & Co, 1912)
Autorica je putovala desetak godina duž Dalmacije, zalazila u najzabitije krajeve, boravila među pukom, istraživala, proučavala, sabirala, organizirala i objavila ovu luksuzno opremljenu knjigu o narodnoj umjetnosti na njemačkom jeziku.