Splitska obćina i voda sa izvora Jadra - Dešković, Petar (P. Dešković, 1901)
Dva utoka na Zemaljski odbor u Zadru protiv zaključka općinskog vijeća da se koncesija za iskorištavanje vodovoda dade Mati Vidoviću.