Pravila Zemljišno-veresijskog zavoda Kraljevine Dalmacije = Statuto dell'Instituto di credito fondiario del Regno di Dalmazia (Zemljišno-veresijski zavod Kraljevine Dalmacije, 1893)
Vrhovnom odlukom od 14. ožujka 1892. njegovo c. i k. Apoštolsko veličanstvo odobrilo je osnivanje Zavoda sa sjedištem u Zadru na temelju ovih pravila i pod jamčevinom pokrajine.