Uputa u gojenje i navrćanje amerikanske loze - Nimira, Antun, profesor (C. k. dalmatinsko namjesništvo, 1899)
Nakon gubitka mnogih vinograda u Dalmaciji zbog filoksere Dalmatinsko namjesništvo je odlučilo izdati ovu knjigu kao temelj za preporođaj vinogradarstva.