Naputak o gojenju nove odlike kukuruza zvane "Szekeler-Mais" - Dudan, Mate J. (C. k. namjestničtvo dalmatinsko, 1893)
Vrsta kukuruza "Szekeler-kukuruz" dobro uspijeva u krajevima, kao što je Dalmacija, koji ne obiluju kišom u ljetnom periodu. Autor, vrsni poznavatelj dalmatinskoga tla, iznosi više praktičnih savjeta o ovoj ratarskoj kulturi.