Relazione sull'esperimento di profilassi contro la malaria fatto a Nona nel 1902 - Battara, Rudolf ([s. n], 1903)
Izvještaj o pokusu za profilaksu protiv malarije koji je autor proveo u Ninu 1902. god. Radilo se o isprobavanju lijeka Esanofele, koji uz kinin sadrži i arsen i željezo i koji se jedini pokazao učinkovit u suzbijanju malarije. Autorova istraživanja su nastavak onih koje je Grassi proveo u Ostiji 1901. god.