Vogj kroz Dubrovnik i okolna mjesta : prigodom podignuća spomenika Gjivu Frana Gundulića - Vojnović, Lujo (s. n., 1893)
Pregled povijesti Dubrovnika te opis okolice Dubrovnika (Ploče, Lokrum, Lapad, Rijeka, Trsteno i Lopud - Župa i Konavle).