Elementi di mineralogia : basati sui nuovi principi di cristallografia e di chimica ed accompagnati da pratiche applicazioni economiche imdustriali - Lanza, Frano ([s. n.], 1852)
O fizičkim i kemijskim svojstvima minerala te njihova klasifikacija, opisi pojedinih i njihova praktična primjena.