Kolektivni rad u zadruzi preobrazio je i dalje razvija naš život : Takav je rad ponos i čast (OZEHA, 1949)
U prvom planu seljaci, seljanke i djeca obrađuju zemlju lopatama. U pozadini seljaci traktorima oru zemlju