Intorno al carattere giuridico ed alle vicende storiche del diritto di proprietà sulle opere di letteratura e d'arte - Pappafava, Vladimir (s. n., 1883)
Rasprava o autorskim pravima: u 1. dijelu o njihovu pravnom vidu i pitanju trebaju li biti trajna ili vremenski ograničena, u 2. dijelu o povijesnom vidu rješavanja tog pitanja i o sadašnjem stanju zakonâ u najvažnijim državama.