Pravilnik (zadružni ugovor) Hrvatske pučke blagajne za štednju i zajmove, zadruge uknjižene na neograničeno jamčenje u Gradcu (Gornje primorje) (Hrvatska pučka blagajna za štednju i zajmove, 1907)
Svrha blagajne je materijalno i moralno pomoći stanovnicima Gradca.