... Pravilnik (zadružni ugovor) Seoske blagajne za štednju i zajmove, zadruge uknjižene na neograničeno jamčenje sa sjedištem u Mirlović-Zagori : prosto od biljegovine na temelju stavka 21 financijalnog cienika : .. ([Seoska blagajna za štednju i zajmove], 1906)
Svrha blagajne je pomoći moralno i materijalno svoje članove.