Pravilnik Prve pučke dalmatinske banke u Spljetu = Statuto della Prima banca popolare dalmata in Spalato (Prva pučka dalmatinska banka, 1891)
Pravila Prve pučke dalmatinske banke. Banka je osnovana 1970 god. s ciljem da se dalmatinski težaci oslobode materijalne ovisnosti o veleposjednicima, kapitalistima i lihvarima.