Štatut Austrijanskog parobrodarskog društva na dionice "Dalmatia" (Austrijansko parobrodarsko društvo na dionice "Dalmatia", 1910)
Parobrodarska društva iz Visa, Makarske, Šibenika, Zadra i Parobrodarsko društvo austrijskog Lloyda ustrojila su ovo zajedničko društvo sa sjedištem u Zadru.