Štatut Austrijanskog parobrodarskog društva na dionice "Dalmatia" (Austrijansko parobrodarsko društvo na dionice "Dalmatia", 1909)
Statut Austrijanskog parobrodarskog društva na dionice "Dalmatia" sa sjedištem u Zadru. Ujedinila su se Parobrodarska društva iz Visa, Makarske, Šibenika, Zadra i Parobrodarsko društvo austrijskog Lloyda.