Cenni statistico-economici sul Circolo di Spalato : con speciale riguardo al quadriennio 1857—1860 - Vojnović, Kosta (Morpurgo, 1864)
Statističko-ekonomske bilješke o Splitskom okrugu, posebno od god. 1857. do 1860. Splitski okrug obuhvaća područje srednje Dalmacije. Podaci se odnose na topografiju, administrativnu i crkvenu podjelu, pučanstvo, kriminalističku i sanitarnu statistiku, javno obrazovanje, dobrotvorne djelatnosti, poljoprivredu, manufakturu, svilarstvo, ribolov, trgovinu, prometnice, trgovačke ugovore, pomorstvo, poreze, trgovačku bilancu i ekonomske reforme. Prikazuje se i kronika Splitske trgovačko-industrijske komore od 1857. do 1860. te donose njezini prijedlozi mjera koje bi mogle pomoći napredovanju Splitskog okruga.