Per la inaugurazione della Biblioteca comunale Paravia di Zara : nel XVIII agosto MDCCCLVII - Ferrari Cupilli, Giuseppe (Direzione della Biblioteca, 1857)
O životu i djelu Pier-Alessandra Paravije, koji je svoju knjižnicu poklonio rodnom Zadru i iz koje su se kasnije razvile Znanstvena knjižnica i Gradska knjižnica.