Statuto della Società igienica di Lesina = Statut des Heil-Vereins von Lesina (Higijeničko društvo, 1868)
Statut Higijeničkog društva koje je i osnovano te 1868. god. S osnutkom tog društva započinje era suvremenog turizma na otoku Hvaru.