Ustav i ustroj seoskih obćina u Kraljevinah Hrvatskoj i Slavoniji s osobitim obzirom na Dalmaciju - Smrekar, Milan (s. n., 1887)
Zbog potrebe da se općine iz temelja preurede autor je sastavio ovu raspravu u kojoj opširno iznosi ustav i ustroj općina na temelju postojećih zakona, osvrnuvši se pri tom i na općinske uredbe Kraljevine Dalmacije.