Pitanje svjetla i vode u Splitu - Senjanović, Petar (Društvo inžinira i arhitekata u Kralj. Dalmaciji, 1908)
Senjanović se zalaže da tvornica plina ostane u Splitu zbog jeftinog plina, no treba se pobrinuti i da se jeftinije dobiva električna energijia na korist čitavog grada i građana.