Izgradimo opustošenu domovinu (Predsjedništvo Zavnoh-a, 1949)
Kran dizalice prikazan kako podiže lokomotivu. Prizor je smješten u pejzažu u kojem se naziru tvornica i gradić na vrhu brda u zadnjem planu