Vita ed opere di Giandomenico Stratico, vescovo di Lesina e Brazza - Brunelli, Vitaliano ([s. n.], 1886)
O životu i djelu Ivana Dominika Stratica (1732.-1799.), dominikanca, a potom hvarskog i bračkog biskupa. U svojoj osobnosti sjedinjuje proturječnosti svog vremena: napola je fratar, a napola libertin, znanstvenik je i redovnik, stručnjak u biblijskoj egzegezi i poklonik enciklopedista, biskup i pjesnik galantnog pjesništva.